jaws-architects-minallo-residence-exterior

Jaws Architects receives a commendation in the 2017 Tasmanian Architecture Awards

June, 2017

The Jaws Architects Minallo Residence has received a commendation in the 2017 Tasmanian Architecture Awards Residential Architecture – Houses (Alterations & Additions) category.

 

Minallo was built in 1891 – a grand residence once commanding a proud position on a hill overlooking the city of Hobart. Jaws Architects was commissioned to progressively renovate and enhance the home, the brief developed from a desire to connect each living area of the house better with its large garden.

The work involved a new open-plan kitchen and dining room with the installation of pivot doors and windows. A pantry store and laundry were discretely positioned behind a glazed link that connects to a new double-height garden conservatory.

This indoor-outdoor room nestles into the garden, opening fully to a large deck. The view from this room creates a compelling vista upwards, towards the sky and to large trees beyond. The living room has altered from a thoroughfare into a restful room, with a new bay window creating a direct visual connection across the deck to the beautiful garden.

Share: