Channel Christian School GLA Addition

September 6, 2021

Preceding the gymnasium addition to the Channel Christian School, two new modular classrooms were designed and completed in 2020.

Utilising JAWS extensive knowledge in modular construction, along with clever use of materiality, the structure was to appear permanent and not at all like a demountable. The moveable nature of the structure allows the school flexibility, with the potential to move to another one of the school’s campuses if required.

The use of long-lasting materials and subdued colours were in response to the semi-rural setting. A large solid timber awning and north-facing covered deck creates a great outdoor learning space and connects the classroom with the outdoor areas.

Neutral interior spaces with soaring ceiling lines and ample natural light creates a fantastic learning environment throughout the new build.